Jenter 2001 & 2002

HØVIK J01 TIL FINALEN I TØNSBERG ELITE TURNERING

Høvik sine 01-jenter stilte med ett lag i Tønsberg Elite turnering lørdag 30 og søndag 31 mai. Ved å reise litt ut av Bærum håper man jo å møte andre lag enn de man møter i vanlig seriespill, men det er veldig høyt nivå i Bærum, så her var både Stabæk, ØHIL og Bærums Verk Hauger også med.

Lørdag var det gruppespill og Høvik var satt opp i pulje med ØHIL, BVH og ØRN-Horten. Det ble to uavgjort og en seier. Høvik jentene måtte vinne siste kamp mot ØRN-Horten for å gå til A-sluttspill. Etter 0-0 til pause, fikk vi en i fleisen i begynnelsen av 2. omgang. Jentene fortsatte å jobbe på og fikk litt hjelp av noen taktiske endringer fra siden. Dette resulterte i enda større trøkk og skapte både sjanser og cornere. Cornere er 01 jentene gode på! Her kom også utligningen. En perfekt slått corner ble møtte med et knallhardt hodestøt som føk i nota. Etter dette fosset jentene videre og satte både 2. og sitt 3. mål. Sluttresultat ble 3-1, noe som kvalifiserte til semifinale i A-sluttspillet mot vinner i den andre puljen, Stabæk.

Første kamp søndag var semi mot Stabæk J01. Det var et toppladet og konsentrert Høvik lag som entret banen og spilte sin beste match på lang tid. Gøy å se at jentene klarer å bygge opp helt riktig boost, hverken for mye eller for lite. Flott Høvik spill, med solid defensiv jobbing og organisering. Dominans på midten hvor man lot ballen gjøre jobben. Første scoring var et typisk, men ikke mindre imponerende mål. Et par pasninger på midten, pasning ut til venstre kant, forsering ned mot linja, innlegg og der var selvfølgelig Alex. 1-0! Mål nummer to var nesten en kopi, bortsett fra at Alex ikke klasket ballen rett i mål, men klareringen fra Stabæk ble plukket opp av Amanda som sikkert satt inn 2-0. 3-0 kom på et herlig frispark fra Nora, som fra rundt 25 meter ladet kanonen og banket kula i kassa. Klasse!

Mens ØHIL slo Stabæk i bronsefinalen møtte Høvik J01 Donn i finalen. Dette ble en jevnspilt kamp mellom to gode lag. Høvik skapte de to største sjansene, men ballen ville ikke over streken i denne kampen. Med 0-0 etter full tid ble det straffe konk. Fin måte å avgjøre kampene på når man er blitt 14 år og ikke teller hvor mange cornere man får lenger :) Her var Donn, som hadde slått ØHIL på straffekonk i sin semifianle, ett hakk bedre enn Høvik.

Flott turnering og arrangement på alle måter. God læring og innsats for Høvik jentene. Det å gå til finale og spille disse er også en god læring og trening. Fantastisk steming og stå på vilje hos alle jentene. Det var ingen som lette etter 'hvor de hadde vondt', men alle stod opp for hverandre og hjalp til.

Grattis og takk for flott innsats og god cup