Høvik - SV Werder Bremen 0 - 0

Oversikt over finalene - legg merke til kamp 277 Høvik G2000 sto for en praktfull prestasjon da de spilte seg til finalen i B-sluttspillet i Aalborg City Cup som ble arrangert i Aalborg, Danmark 9.-12. mai. Og i finalen møtte de ingen ringere enn den tyske storklubben SV Werder Bremens G2000-lag. Det ble en forrykende finalekamp med store sjanser til begge lag, men etter full tid sto det fremdeles 0-0 og det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre kampen. Der hadde Werder Bremen marginene på sin side og gikk seirende ut med 4-3 totalt.

Veien til B-finalen var lang, spennende og usedvanlig morsom for vårt gode G2000-lag. Høvik kom i cupens klart tøffeste gruppe, som besto av fjorårets vinner Aalborg Freja 1, det knallsterke tyske laget SV Eintracht Nordenstadt og nederlenderne Nieuw Sloten fra Amsterdam. Høvik ble nr 3 i gruppen etter å ha knust nederlenderne, tapte knepent for tyskerne og blitt slått klart av danskene. Aalborg Freja 1 og SV Eintracht Nordenstadt spilte seg for øvrig begge helt frem til finalen i A-sluttspillet i turneringen, hvor Aalborg også i år vant klart. Høvik fortsatte i B-sluttspillet og gjorde kort prosess på danske Hornbæk i 8-delsfinalen, tyske SV Henstedt Ulsburg i kvartfinalen og igjen nederlandske Nieuw Sloten i semifinalen. Og til slutt ventet altså SV Werder Bremen i B-finalen.

På Høvik G2000s lag spilte klassekamerater fra 7. trinn på Høvik Verk skole og to hospitanter, én fra 5. trinn og én fra 6. trinn. I tillegg til en stor fotballopplevelse, med flotte gressbaner, mange kamper mot gode europeiske lag og god atmosfære rundt turneringen, bød turen til Danmark på mange minneverdige opplevelser for kameratgjengen fra Høvik.

Bildet viser Høvik-gutta etter åpningskampen på finalearenaen i Aalborg