Bandy Damer

5 Høvikjenter hjem med bronsemedalje fra Bandy-VM for damer i Kina

Skjermbilde 2018 01 15 kl. 11.16.44Norges damelag - med 5 Høvikspillere og to tidligere Høvikjenter - kom hjem fra Kina med bronsemedaljer i lomma. Dermed forsvarte de medaljene fra siste VM i Minnesota, og kvalifiserte seg til deltakelse i Universiaden i Russland i 2019. Vi gratulerer!

For Norge spilte Høvikspillerne #2 Ingebjørg Kvaal Knudsen, #10 Sandra Follesø, #13 Julie Storvik, #16 Martine Krogsveen og #19 Laura Follesø. De to VSK-spillerne #11 Ingrid Bjonge og $15 Charlotte Selbekk er også tidligere Høvikspillere.

Les med om damene her

Høvik-damene med seier over Stabæk i siste kamp før jul

Budstikka 221217I den siste seriekampen før jul tok damene en fortjent seier over Stabæk. Høvik hadde opparbeidet seg en ledelse på 1-4 til pause, og klarte å ri av innspurten til en solid seier. Dermed er det jevnere enn på lenge i dameserien.

Nå tar damene noen dager julefri, før Norge Damer samles til treningssamling på Høvikbanen i romjulen for å forberede seg til VM i Kina i Januar. Neste seriekamp er ikke før 20.1

Budstikka var innom forrige dagen, og fikk med seg litt inntrykk fra miljøet rundt jente & damene våre. Det kan du lese mer om her:

Solberg-damene står for tur

Tirsdag kveld kl 2000 er det damelagets 2. hjemmekamp for sesongen. Solberg kommer på besøk. Vi håper på en flott kveld med god damebandy - og det er alltid god stemning på Høvik Damers hjemmekamper - kom og se du og!

4 Høvik-damer tatt ut på landslaget.

Vedlagte er hentet fra Dame-landslagets FB-side. Her kan du følge damene frem mot og under mesterskapet. Vi gratulerer Ingebjørg, Julie, Martine og Sandra med uttaket.

Norge Damer desember2017UTTAK TIL VM KVINNER I KINA 8-14. JANUAR 2018

Norges Bandyforbund har tatt ut følgende tropp til VM Kvinner i Chengde i Kina 8-14. januar 2018

# 1 Karen Solem Knutsen (MV), NTNUI
# 2 Ingebjørg Kvaal-Knutsen, Høvik
# 3 Julia S. Ahlborg, Hammarby
# 4 Nora K. Bakke, Ready
# 5 Lene Skrettingland, Stabæk
# 6 Maria G. Skavhaug, Stabæk
# 7 Lene Aamodt, Stabæk
# 8 Helle Berntsen-Lillejord, Stabæk
# 9 Martine D. Holm, Stabæk
# 10 Sandra Follesø, Høvik
# 11 Ingrid H. Bjonge, Västerås
# 12 Stine Lillejord (MV), Stabæk
# 13 Julie Storvik, Høvik
# 14 Beate B. Nygaard, Stabæk
# 15 Charlotte M. Selbekk, Västerås
# 16 Martine Krogsveen, Høvik

Hjemmeværende reserver:
# 17 Silje H. Maurtvedt, Drammen
# 18 Sofie E. Listuen, Høvik
# 19 Laura Follesø, Høvik
# 20 Mathilde H. Langmo (MV), Sagene
# 21 Linnea Grönquist, Ready
# 22 Christine R. Brenne, Stabæk
# 23 Tuva Nærby, Ready
# 24 Hedde Bærøe, Stabæk
# 25 Marthe R. Hellum, Solberg
# 26 Stine E. Pedersen (MV), Ullevål

Lagledelse:
Sergey Gusev (Forbundskaptein/Head Coach)
Tine Bjonge (Team Manager)
Atle Braaten (Equipment Manager)
Alexey Gusev (Assistant Equipment Manager)

Drøyt 50 spillere fra 11 klubber har vært med i uttaksprosessen. Det har vært avholdt to test-samlinger på Olympiatoppen/NIH, en helgesamling på is, fire treningskamper (NM-kval serien), samt 16 åpne fellesøkter på barmark og is før endelig uttak til 16-troppen. Forbundskapteinen var observatør på NBFs Dame- og Jentecup i Jar Ishall, og World Cup Damer i Sverige i oktober. I tillegg har han besøkt flere klubbtreninger og klubb-treningskamper.

Videre nå gjenstår to NM-kamper i Gutt Kval-serien, samt samling i romjulen (27-29. desember) på Høvikbanen, før avreise til Kina 5. januar. Alle 16 har fått personlige arbeidsoppgaver frem mot VM.

(Martine Holm hadde eksamen da lagbildet ble tatt)

Høviks jente- og dame-lag med knallsterk start på sesongen

Høvik vant U17 jenter, og spilte uavgjort mot Stabæk i finalen for damer!

Skjermbilde 2017 09 26 kl. 12.12.07Våre U17-jenter rulet - tre seire i gruppespillet mot Solberg, Ready og Ullevål, deretter finale mot Solberg som ble vunnet 3-0. Selv om mange av jentene kom rett fra treningsleir i Gøteborg var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende. OBS - laget har ikke målvakt, og utespillere byttet på å stå i mål. Allikevel slapp laget inn bare 1 mål i hele cupen. Det er helt fantastisk. men - hvis du går og kjenner på at du har lyst å begynne med bandy, kanskje du har erfaring fra håndball eller fotball - og vil være med på norges beste jentelag - ta kontakt med en av jentene på bildet.

Damelaget åpnet mot Stabæk, som har fått forsterkninger fra både Nordre Sande og Drammens beste spillere. Men vi tok glatt ledelsen fortjent 2-0, før Stabæk kunne jobbe seg i kapp og sette inn seiersmålet 3-2. Neste kamp mot Ready/Ullevål ble jevn, men Høvik avgjorde til seier 1-0. Solberg i siste gruppespillkampen måtte tåle hele 5-0 imot, og damene var med det klare for finale. Stabæk stod på den andre banehalvdelen, og kampen ble jevn og spennende. Vi tar ledelsen med et flott mål av Ingebjørg, Stabæk utligner med en markkryper, vi har flere store sjanser uten å få uttelling, og tiden renner ut med 1-1. Stabæk utropes som vinner etter innbyrdes oppgjør i gruppespillkampen????. Dermed er masse god trening unnagjort - god start på sesongen, alle sammen!

På bildet: (bak fra v): Anette Wiken Lund, Martine Krogsveen, Hanna Svenni, Ingebjørg Kvaal Knutsen, Laura Follesø, Christine Bustgaard. (Foran fra v): Kanutte Fladeby, Julie Storvik, Sandra Follesø, Ellen Fougner Arnesen, Mille Lie Lome.

Damene vant sølv i NM - en høydramatisk finale endte med seier 2-3 til Stabæk

Lagbilde NMfinalen2017Det ble bare nesten --- og det blir som kjent ikke helt det samme; men Høvik damene var VELDIG NÆRE å vippe Stabæk av tronen denne gangen. Vi gratulerer med nok et NM-sølv - og lover at damene kommer sterkere tilbake.

På sølvlaget: Bak f.v: Turid Kvaal - oppmann, Christine Bustgaard,Ingebjørg Kvaal-Knutsen, Sofie Ebbing Listuen, Sandra Follesø, Anette Wiken Lund, Kanutte Fladeby, Mathilde Hveding Langmo, Jørn Follesø - Lagleder
Foran f.v: Mia Beck, Mille Lie Lome, Ellen Fougner Arnesen, Evy Marie Holter, Martine Krogsveen, Julie Storvik, Hanna Svenni og Laura Follesø

Kamprapport fra budstikka.no:

Damene klare for NM-Finale igjen

Skjermbilde 2017 03 08 kl. 09.23.34Ingen tvil i avgjørende semifinale - Ready/Ullevål ble sendt hjem med 7-0 i bagasjen. Nå er damene klare for NM-Finale

Etter tre semifinaler er det klart at Høvikdamene har sikret seg plass i NM-finalen for tredje året på rad. 

Der møter de Stabæk - og det skal bli en spennende kamp. Damene håper på all hjelp og støtte fra Høvik-publikum på Frogner Stadion fredag 10.3 kl 1900. På bildet er det Ingebjørg som setter et av sine mål.

Kampen kan følges direkte her, dersom du ikke har anledning til å komme på Frogner..

Helge Holter var tilstede med kamera:
 

Siste og avgjørende semifinale for damene på Høvikbanen

Skjermbilde 2017 03 04 kl. 11.43.21

Damene kan sikre finaleplass ved seier over Ready/Ullevål idag.

Skjermbilde 2017 03 02 kl. 10.08.23

Damelaget får Stabæk på besøk til seriefinale

Skjermbilde 2017 02 07 kl. 08.28.07Siste seriekamp for Høviks damer. Høvik har allerede sikret 2.plass i serien, men vil ved seier med 3 mål eller mer være seriemestere! Dette er siste seriekamp, deretter gjenstår NM-sluttspill med de fire beste lagene fra serien. Første semifinale (spilles best av 3) foregår 28 feb, Semi 2 2 feb, og evt semifinale 3 4 mars.

Kampstart tirsdag 7.2 kl 20:00. Vi håper på massiv støtte fra et flott hjemmepublikum. 

På bildet er #17 Anette Wiken Lund (for anledningen i grønn bortedrakt) omringet av Readys damer, men var med på å sikre seier i forrige kamp. #11 Ingebjørg Kvaal Knutsen er klar til å gi støtte.

Vedlagt noen bilder fra siste seriekamp mot Ready, som endte med seier til Høvik. Helge Holter er fotograf.

Høvik-damene tar imot Nordre Sande/Drammen kl 2000 idag

Skjermbilde 2017 01 31 kl. 16.13.49Sjekk tabellen her: