Høviks U17 jenter på treningstur til Finland

BOA Finland 4 4Høviks U17 jenter benyttet nyttårshelgen til å spille bandy. Sammen med jenter fra Ready, Solberg, Ullevål og Stabæk reiste 7 Høvikjenter til Helsinki for å spille treningskamper mot både det svenske og det finske landslaget.

Turen kom i stand etter at Høvik-jentene deltok i World Cup for U17 jenter i Oktober og der traff den svenske landslagskapteinen U17 Jenter.

14 jenter og 10 foreldre reiste med fly til Helsinki på formiddagen 1.1, og det bar rett av sted til Oulunkylä kunstis for kamp mot Finland - som denne helgen arrangerer første samling for sine U17 jenter.

Kampen starter godt for BOA United - samlingsnavnet for våre jenter - og allerede etter 7 minutter har BOA mulighet til å ta ledelsen. Laura Follesø har satt sine straffer sikkert i de siste kampene, men denne gangen ble det ikke uttelling. Mot spillets gang var det Finland som scoret først, ved en flott corner. BOA produserte utover i omgangen flere store sjanser, men den finske målvakten lot seg ikke overliste. Igjen fikk Finland inn et godt skudd, frislag plassert helt oppunder nett-taket, og 2-0 til vertene.

Etter pause ville BOA ha uttelling! og fikk endelig scoringer; den første ved Ingebjørg Knutsen. Målet åpnet for flere gode BOA-sjanser, og etter 20 minutter av 2.omgang hadde de snudd stillingen til 2-4 for gjestene. Men på slutten fikk Finland inn to mål til, og dermed ble sluttresultatet 4-4. Det resultatet mener nok BOA-jentene at Finland bør være veldig godt fornøyd med. Lagledere var mest fornøyd med veldig bra BOA-spill, med variasjon, samarbeid, sikkert forsvars-spill og mange gode sjanser. I Finlands kampreferat utnevnes Ingebjørg Kvaal-Knutsen og Christine Bustgaard til BOAs beste spillere :-)

Etter kamp var det endelig tid for å sjekke inn på Holiday Inn, med tilhørende middag og sosial trening.

Lørdag: Deilig hotellfrokost med pancakes, bacon, og alt man ellers kan ønske seg, før samling og oppsummering av mål i Finlands-kampen. Så inn til Helsinki sentrum, lunsj på Vapiano, shopping og sightseeing, før vi reiste til Kallio kunstis og ny kamp - denne gang mot Sverige U17.

Sverige U17 er et sterkt lag, med alle plasser fylt av 99årgangen. Det har gjennomført samlinger og laguttak gjennom sesongen, og forbundskaptein gjennom 6 år Annika Ljungberg har hatt en tøff jobb med å ta ut lag fra den store spillergruppen.   Med dette bakteppet var nok BOA jentene litt mer urolige enn i en vanlig match, og dette kunne tydelig leses av starten på kampen. Våre jenter hadde problemer med å holde i ballen, og kopm på etterskudd i det meste. Svenskene kunne ta en komfortabel 5-0 ledelse til pause.

Skjermbilde 2016 01 05 kl. 12.57.46Etter pausen var det "nullstilte" BOA-jenter som stilte, de hadde jobbet seg inn i kampen, og kanskje ikke like mye respekt for svenske venninner. Men resultatet var ikke lett å pynte på, til slutt viste protokollen 9-0, og da hadde Stine Paulsen i BOAs mål hatt en veldig travel - men god - dag på jobben. Hun ble enstemmig valgt til BOAs spiller, og fikk overrakt signert T-skjorte fra de svenske landslags-spillerne.

Med dette var kamp-programmet over, og jentene kunne fokusere på samhold, knytte kontakter og dele erfaringer. Vi avsluttet kvelden på Hard Rock kafe i Helsinki, og det må betegnes som en lang og flott dag!

Søndag er programmet roligere, avreise fra hotellet for å se Sverige Finland, så istrening, og siste økt i en trampoline / turnhall der jentene fikk vist at de er allsidige atléter med mange talenter. Felles middag avsluttet kvelden, og slitne jenter gikk til sengs for å reise hjem tidlig mamndag morgen. En flott samling med veldig fine reisekamerater er dermed gjennomført
GO BOA UNITED!

Flere bilder fra turen: