Høvik gjorde en flott innsats i World Cup U17

SandraEn fantastisk bandyhelg er gjennomført med stil! Høviks unge jentelag deltok for andre gang i U17 World Cup. Denne gang deltok 10 lag - et russisk, tre norske, og 6 svenske lag. Jentebandyen vosker, i fjorårets turnering deltok kun 5 lag. Dengang var Høvik eneste norske lag.

FREDAG:
0630 satt  vi oss i bilene på Høvik stasjon for å transporteres til Nässjö i Småland. Dette er blitt "hjembyen for jentebandy" - de arrangerte VM U17 Jenter i februar 2013, og deretter World Cup  i november 2013 - og altså nå igjen World Cup for U17 jenter.

På bildet drar Julie ut forsvarer og målvakt, og legger inn 1-1.Turen ned gikk uten problemer, og vi var klare til kampstart på Stinsen arena kl 1330 for å møte Söråker. Dette skulle bli en jevn og spennende kamp. Vi åpnet sterkt, og presset på for et mål. Men det var Söråker som satte det første målet. Dermed gikk vi til pause med 1-0 Etter pausen presset Høvik på videre, og endelig fikk vi uttelling. Anette la en herlig gjennomspillpasning til Julie, som satte sikkert i mål. Söråker får en utvisning for holding, men vi klarer ikke å utnytte mulighetene vi har - resultatet blir 1-1. Julie utnevnes til "matchens lirare". (På bildet drar Julie ut forsvarer og målvakt, og legger inn 1-1.)

Varm lunsj på programmet - lunsj-buffet er noe mange av jentene satte pris på! - så rett til Stinsen for å møte Surte/Kareby. Dette skal bli en spennende match!; Høvik starter best, og Laura setter inn 1-0 etter 5.min. Flere sjanser til begge lag, tøft og tett spill. Anette får en utvisning for tøff takling, og Surte/Karebys fantastiske spiss Ida Frimann utligner til 1-1 nesten før Anette får satt seg. Samme spiller bringer Surte/Kareby i ledelsen 2-1 , så er det pause. Etter pausen er det Surte/Kareby som åpner best - og de blir tildelt straffe nesten direkte fra avslag. Julie legger herlig gjennomspill til Laura.Men Ingeborg stenger målet, og skuddet går like utenfor. Etter det presser Surte/Kareby på videre, og de får inn et langskudd langs isen som er helt skjult for Ingeborg; 3-1. Spillet er jevnt, men igjen stikker Friman igjennom og legger på til 4-1. Så får Høvik en redusering  - Sara stikker flott igjennom og setter ballen i mål - 4-2. Det er 10 minutter igjen, og Høvik presser. Vi er nære på 4-3 flere ganger, men så snapper igjen Friman ballen og øker til 5-2. Dermed er kampen over. En god kamp av Høvik. Forsvaret vårt spiller solid i hele kampen. Laura tildeles  "matchens lirare"

Nå er det middag med Taco-buffet og sosialisering på Høgland hotell. Selv om jentene var tidlig oppe, hadde de enda litt energi på lager før det var ro i "campen" :-)

LØRDAG

Ingeborg - "matchens lirare" mot SkirøEn deilig hotellfrokost er alltid en god start på dagen. Vår første kamp er kl 13.30 mot Skirø - fjorårets finalist.
Vi snakker mye om å få på plass riktig styring - og gjennom kampen kjenner vi at det defensive spillet er veldig bra. Men Skirø er litt for sterke, og kan sikre et resultat på 3-0. Ingeborg - vår nye målvaktstjerne - utnevnes til "matchens lirare".

Ut på byen - Thai buffet - litt avslapping på hotellrommet - litt spaning på andre kamper i Stinsen - så er vi klare for Ready.

Ingebjørg scorer mot ReadyI denne kampen er det vi som fører hele veien. Men det tar halvannen omgang før vi endelig får hull på byllen - Ingebjørg lager et deilig mål, og Julie følger på like etter; 0-2. Vi har MANGE sjanser, men klarer ikke å score flere ganger. Dette skal vise seg å bli utslagsgivende, da vi med dette ender gruppespillet likt med Söråker på poeng, innbyrdes oppgjør og målforskjell. Men vi har færre scorede mål, derfor ender vi bak Söråker, og må spille plasseringskamp om 7-8 plassen, istedenfor å møte fjorårets vinnere Nässjö for å gjøre opp om 5-6 plassen i turneringen. Hadde vi scoret et mål til (eller sluppet inn et mindre) ville vi vært foran Söråker! Små marginer med andre ord...)

Da er det tilbake til hotellet, der det er fullt Halloween party. Jentene våre er ikke store nok til dette enda (heldigvis) men festen hørte de godt utover kvelden og natten... Heldigvis ikke kampstart før 1130 søndag..

SØNDAG

2-0 - flott scoring av JulieEnda en deilig hotellfrokost - mange likte spesielt egen vaffelpresse med hollandske vafler og rømme! Denne bidro godt til at jentene fikk i seg næring til siste kampen.

Nå står Tranås for tur. Jentene er veldig klare for å sikre poeng. Vi ledere har sett Tranås i deres kamp mot finaleklare Villa Lidkjøping (Villa vant til slutt 0-1 mot Tranås), og er litt betenkt. Men jentene SKAL vinne, og viser seg frem fra sin beste side. Tranås kommer ikke til i det hele tatt, styringene våre sitter veldig godt, og forsvaret arbeider fantastisk. Laura kan enkelt sette inn en retur til 1-0, og etter det er det egentlig ikke tvil om hvordan dette skal gå.  Julie øker til 2-0, og Ingebjørg sikrer 3-0. Med det ender Høvik på en flott 7-plass i turneringen. Ingebjørg utnevnes til "matchens lirare", mens Laura får diplom og medalje med "most valuable player" for Høvik i turneringen. Det er bare å gratulere, selv om laget sammen bidro både med fantastisk forsvars-spill, og fine mål. Dermed er vi ferdige med våre kamper, og kan pakke sammen og vende nesen hjemover.

Vinnere av cupen blir ikke overraskende russiske Zenith fra Irkutsk, som i finalen sikkert beseiret Villa/Lidkjøping 3-0. Mer detaljer og info på http://www.worldbandy.com/WCF17/

Foto Magnus, og worldbandy.com / Lasse Lindberg och Emma Lindberg-Nilsson
Flere bilder her: