Guttelaget til finalen i Snarøya GutteCup

Skjermbilde 2016 12 12 kl. 10.32.00Da jentene fikk fri, måtte guttelaget se seg om etter nye spillere. Et samarbeid med Hauger ble etablert, og dermed kunne laget stille i Snarøya Cup. Samtidig var cupen utlyst som en viktig arena for uttak til guttenes U17 landslag, og Hampus fra Surte fikk for anledningen også være med oss. Og dette ble et vellykket samarbeidsprosjekt - selv om ikke laget var særlig samspilt til å begynne med.

Cupen åpnet lørdag morgen under tøffe forhold. Vi møtte Solberg i første kampen; og resultatet 2-0 til Solberg bar preg av "høye skuldre", stive ben, og lite uttelling.

Men etter den kampen gikk det bare fremover. Neste kamp mot ØHIL ble spilt under samme vanskelige forhold, med regn som fryser, og tåke i tillegg. Men gutta kjempet til seg en velfortjent 2-1 seier. Siste gruppespillkamp mot Snarøya blir derfor avgjørende for plassering og sluttspill - og her er det tøffe tak og lite uttelling. Sluttresultat 1-1. Med det ender vi som nr.2 i vår gruppe, og skal møte Mjøndalen i kvartfinalen.

Nå er laget begynt å bli kjent, de finner hverandre bedre, og jobber bedre sammen. Det blir avgjørende mot Mjøndalen, som blir sendt hjem med tap 2-1. Dermed semifinale :-)

Ready vant sin gruppe, og slo Solberg i sin kvartfinale, og var dermed ubeseiret i cupen før Høvik stod klare på andre siden av banen. Men nå fikk de vite hvor skapet skal stå. Det var aldri tvil om resultatet, etter at endelig Hauger/Høvik gutta fikk litt stang inn - istedenfor det typiske stang ut - ble Ready sendt hjem til gressbanen med 2-6 i bagasjen.

I den andre semifinalen slo Drammen Stabæk 3-0, og var finaleklare. Nå gjelder det; HH-gutta entrer banen med en liten grad av respekt, men den forsvinner fort. Vi åpner forrykende - med høyt press som stopper Drammens sikre ballbesittelse, og før halve første omgang er gått setter Mikkel et fantastisk frislag ned i målvaktens venstre hjørne - 1-0!  Nå begynner Drammen å kjenne på at HH vil kjempe; de blir frustrerte, Johan stenger buret, og de kommer ikke riktig til. Straffe til Drammen; Johan har stengt, og den settes utenfor. Rett før pause får Drammen frislag fra langt hold, og den settes rundt muren og forbi en dekket Johan; 1-1 til pause.

Nå er det god stemning i laget, dette er slett ikke umulig, og det er bare å jobbe på. Vi åpner godt i 2.omgang, og presser fortsatt Drammen høyt i banen. Johan har fortsatt stengt bakerst, og Drammen blir mer og mer frustrerte. Men nå røyner også kreftene på for HH, som gikk rett fra semifinale og prepp på isen til finalen. Drammen kjemper seg til nok en straffe; men Johan redder mesterlig - Herlig! og sånn fortsetter det.. men - nå merker både vi og Drammen den sterkere og sterkere nordavinden; kampen stoppes for å sette på plass målet vårt som blåser av banen; og vi begynner å komme seint inn i taklinger. Resultatet; to mann på benken, og enda en straffe til Drammen. Nå holder det ikke lenger, og i det 17.minutt kan Drammen ta ledelsen for første gang. Dermed 2-1, et resultat som holder til seg slutt. Det er bare å gratulere Drammen, og en flott Høvik/Hauger-gjeng som har prestert langt over forventningene, og i tillegg funnet nye vennskap og samspillere. Veldig gøy! En flott dag på banen er over, gutta startet med å legge ut vant 0930, og de ryddet av vantene 1800, med pokal i lomma!

På bildet fra v: Mikkel Follesø, Mads Markmannrud, Niklas Elger (Hauger) Hampus Pettersen (Surte BK), August Hodt, Mathias Åstrøm (Hauger), Henrik Johnsen, Thomas Norum (K), Johan Solberg, Even Landmark. Foran fra v: Preben Elger (Hauger), Fredrik Grenan.