Bandy2000 på tøff tur til Stockholm

YC4Bandy2000 ble invitert til Youthstars Cup 2014 - en cup for 2000-årgangen, arrangert av GT/76 i Stockholm. Vi kunne jo ikke la vær å ta utfordringen - dette var spennende.

Lucas, Johan, Magnus, Mikkel, Niklas, Jonas S, Simen, Sondre, Mikkel, Eilert, Pål,  ekstrahjelp fra Niels (01), Julie, Ingebjørg og Sandra, og med Kjetil, Odd og Jørn som ledere var veldig klare på flyet på Gardemoen fredag formiddag. Dette skulle bli en opplevelse!

Vi hentet ut to 9-setere på Europcar, og kjørte til det flotte hotellet i Sollentuna. Såsnart vi hadde satt fra oss bagasje, bar det videre til Gubbängen Idrottsplass, der kampene skulle foregå. Utover dagen begynte regnet å komme, og da vi etter litt rundturer fant frem til banen var det blitt et forferdelig regnvær. Vi hadde kort tid på oss til å skifte, og gjorde oss klare for å møte Stockholmslaget Gustavsberg.

YC1Høvik - Gustavsberg 1 - 4
Vi åpnet friskt, og fikk en rask scoring. Ledelse 1-0! Alle ved godt mot, selv om det virkelig høljeregnet. Utover i kampen slapp vi Gustavsberg inn i kampen, og ble etterhvert fratatt ledelsen. Selv om kampen var jevn utover, scoret Gustavsberg på sine sjanser, mens vi slet med å få inn ballen. Kampen endte 1-4 - et flatterende resultat til Gustavsberg. Underveis var alle blitt dyktig våte.

Åby/Tjureda - Høvik  10 - 2
Denne kampen var ikke noe vi skal skrive i historiebøkene om. Det ble etterhvert et forferdelig regnvær, men selvfølgelig likt for begge lag. Vi hang ikke med et veldig jevnt og godt lag, og ble etter hvert dyktig slitne. Det er bare å gratulere et lag som senere vant hele turneringen, uten å gi fra seg poeng.

Da var klokken blitt 2130, og spillerne var godt møre, med alt utstyr dyvått. Vi pakket fort sammen, satte oss i bilene og kjørte til hotellet for tørk og "tining".

Lørdag var det heldigvis opphold, og vi nøt en herlig hotellfrokost, før det var tid for litt shopping. 10 meter fra hotellets inngang var døren til Sollentuna Center - og her var det alle muligheter for å slå i hjel noen timer før første kamp. En kjapp "Macka" før avreise til Gubbängen - nå ventet vertene GT/76. YC2

Høvik  GT/76 2 - 5
Dette skulle bli vår beste kamp i turneringen. Vi spilte veldig godt, med samarbeid, fine løp, flotte skudd m.m. Selv om resultatet ble tap 5-2 (dette skal GT være VELDIG godt fornøyd med) er vi med i kampen hele veien, og det er nok mange hjemmepublikummere som har hjertet i halsen de siste 10 minuttene av kampen. Men godt hjulpet av stang-ut og alle midler red GT/76 av stormen, og kunne inkassere seieren. GT spilte seg senere til A-finalen der de tapte for Aby/Tjureda.

En pause med mat på klubbhuset, og litt sosialisering med de andre lagene, og kikk på et par kamper, før vår siste kamp i gruppespillet var mot Hammarby. Hammarby har heller ikke tatt poeng i gruppespillet, så her øyner vi en mulighet. Det gjør nok Hammarby også ...

Hammarby - Høvik  3 - 0
Det vil seg ikke. Høvik har spillet, Høvik har sjansene, men Hammarby scorer. Frustrasjonen brer seg etter at vi først får "årets volley" avblåst for høy kølle, deretter ikke dømt mål både en og to ganger der vi er sikre på at ballen er inne, mens Hammarby effektivt setter inn tre mål. Forferdelig urettferdig - men sånn er det noen ganger. Vi kjenner ikke at vi er noe dårligere enn Hammarby, og neste gang .. ;-)

YC3Dermed er vi sist i vår pulje - og skal spille plasseringsspill om 9-10 plassen på søndag. Men først er det tidlig retur til hotellet, spaning på hva som skjer rundt på hotellet, og kjempebra pizza i samlet tropp.

Søndag regner det igjen, heldigvis ikke så mye som fredagen, men allikevel skikkelig vått. Vi skal spille to kamper mot Falu BK.

Falu BK - Høvik  4-3
Dette blir en jevn og spennende kamp. Vi kontrollerer hele kampen, men er fortsatt preget av "stang-ut" - vi burde klart ha avgjort denne kampen til vår fordel, men Falu rir av stormen og vinner 4-3

Høvik - Falu BK 1-5
Dette var en dårlig kamp. Vil nevne Niels' flotte enkeltprestasjon, der han driblet av hele Falu-forsvaret og satte ballen sikkert i mål - Flott! Ellers var dette en kamp preget av dårlig samhandling, og lite konsentrasjon. Vi slipper inn mål altfor lett, og leverer en dårlig laginnsats.

YC5Med det ender vi sist i turneringen - noe som kanskje ikke skal være noen stor overraskelse. Jeg er allikevel imponert over at vi i perioder holder følge med de beste svenske lagene. Moro å se mange gode spillere på vår alder, og veldig mange entusiastiske publikummere heiet etter hvert på "Nårje".

Så er det tid for ettertanke - var det verdt turen? Jeg loddet stemningen til de som klarte å holde øyne åpne på flyturen hjem, og etterpå. Det var ikke ETT negativt ord om turen - bare moro, og en spiller oppsummerte med "på en skala fra 1 til 10 - en klar 10er! Så da får vi vel bare anbefale til 01 at de tar turen neste år for å gjøre de samme erfaringer som oss...?

Uansett - til en flott ungdomsgjeng - og flotte støtteforeldre - takk for turen!

Odd har tatt masse bilder - se her: